Sunday, February 27, 2011

Kerja Last Minute Adalah Kerja yg Berkualiti??

OMG!! Esk ade newscasting eh?? Bagus2, skrip xbuat ape pun lg! Xpayah ckp pasal skrip, topik pn xde lg. T'baikkan budak meen nie?? Ehhh, harus lar.. Dh namanya meen, kalau xbuat kerja last minute tu, bkn meen nama nya... 

Bg i, kerje last minute nie adalah kerja paling berkualiti. Sbb ms nie lah timbul idea-idea yg bernas pastu kena perah otak giler2, Sampai otak tu mintak mcm nk tukar tuan jew,hakhak..=p Mana x nya, kadang2 biler i wat kerja last minit nie, i akan berjaga sampai pagi or sampai abes kelas petang. Mana xpenat otak ak nie?? Pernah suatu ketika dulu i xtidur selama 3 hari berturut-turut. Bunyi "suatu ketika dulu" tu macam lama kan?? padahal baru sem lepas, masa i part 4. Huhuhu..:))

Tapi, mcm xpercayakan 3 hari xtidur ?? Ambil pil kew ape minah nie??? Oitttt... xde lar sampai ak nk ambil pil yg boleh merosakkan tu! Ape ke jadahnya?? Nak tahu ape rahsianya?? Simple jew sebenarnya, minum kopi 4 jug pastu minum teh 2 jug... Senangkan?? Xpayah telan pil-pil! 

Sejujurnya, i xminum pun 4 jug kopi & 2 jug  teh tu. Giler kau?? Mau pecah perut ak minum air banyak2?? Pastu masuk tandas setiap 5 minit, sbb lebihan air dlm badan. Hahaha.. Meen nie suke jew mengarut,  bkn bagi  fakta kew ape? Tp, bagi  auta plak!! LOLS..=P Alah, relax lar, bkn selalu i wat auta nie. Xde ape2 rahsia pun sebenarnya.. Mata i nie memang bleh bertahan sbb selalu berjaga utk fesbuk kan?? Alhamdulilah, di beri kelebihan dari segi itu...=O

Okay, setelah banyak merapu & lari dari topik kat atas tu, marilah kt sambung balik yer? Secara peribadinya, i xleh buat kerja awal2, i xreti nk start part mana dulu kalau buat kerja awal-awal nie. Cuba bagi ms 24 jam utk siapkan satu kerja tu? Mesti siap punyalah.. Tp, kalau bg tempoh seminggu utk siapkan, mmg malam last sebelum nk submit jugak i buat. Xde bezakan, bagi sehari kew seminggu kew? Meen buat last minit jugak..:))

Sekarang nie adelah buktinya i suke buat kerja last minit. Sbb sempat lagi post blog nie, padahal skrip utk newscasting esk xbuat lagi. Esk, pukul 8.30 lagi dah nak kena hantar skrip tu kat 'ABANG FAZ" (panggilan manjer utk lecturer i, hehehe..=B )  1 skrip dalam B.M, 1 dalam B.I.. Giler ar, practise jadi pembaca berita belum lagi. Mlm nie memang xpayah nak mengidam utk tidur lar senang citer, huhuhu...:)) 

Kesimpulannya, memang kerja last minit adalah kerja berkualiti bagi i. Bagi org lain i xtahu lar kan?? Setiap org ade cara mereka yg tersendiri, so terserahlah kepada anda nak tentukan semua itu....=p


No comments:

Post a Comment