Friday, February 25, 2011

pepatah

hahhhh?? motif i buat tittle tu?? xde pape pun, saje jew..
plus, i tgh bosan nie!! baru lepas lunch & xde benda nak buat
so, i decide membebel kat blog lah...
lols...=p

pepatah yang i nak share dengan anda semua hari nie adalah...
"Once you go black, you'll never go back..."
nape pepatah dalam BI plak??
kan dah cakap tadi, saje2 plus bosan!!
huhuhu...

okay, ape yang i merapu nie??
berpatah balik kepada pepatah @ proverb (dlm BI) di atas,
maksudnya, sekali dah hitam awak tidak akan balik lagi...
itulah maksudnya kalau di Melayukan..
mmg perosak bangsa jew...
haha..:)

heyyyy, i'm just kidding man!!
maksud sebenarnya adalah, 
sekali awak dah buat sesuatu, awk xakan dapat mengubahnya balik..
moral drpd pepatah nie, jika kita nak buat sesuatu, kena pikir betol-betol.. 
mana baik, mana buruk..
jangan main redah jew..
nanti anda juga yang akan menyesal..
betol nie, xtipu pun!!
pepatah melayu yang lebih kurang same maksud dengannya adalah, 
"terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya.."
maksudnya lebih kurang same macam pepatah kat atas tu..
i malas nak explain lagi., haha.. :))

sampai disini sahaja knowledge yang i nak share dengan anda untuk petang ini..
okay, sekian terima kasih..=p

p/s: kalau saya silap, tlg betolkan...
saya budak baru belajar, kalau salah tolong ajarkan..
hehe..=p

2 comments:

  1. setuju!
    think first before u do something..=))

    ReplyDelete
  2. btol3x!! kena fikir masak2, jgn main redah jew,
    nnti merana lar jiwa..
    thanks 4 ur opinion mie..:))

    ReplyDelete