Monday, March 7, 2011

aktiviti minggu ini..:))

Dah bape hari x update blog nie?? Ermmm... nie semua sebab faktor kesibukan yang melanda diri ku lah.. hahaha.. bajet2 bz lar kan?? Haruslah bz... Okay, kita start dengan aktiviti hari ini.

Kul 8.30 pagi dah terpacak dekat court netball taw!! Bersemangat kan?? Biasalah hari nie 1st time main untuk mewakili fakulti i. Disebabkan semangat itu, fakulti i pengajian komunikasi & media telah mendapat tempat ketiga dalam pertandingan bola jaring peringkat SAFA. MEGA x?? Memang xmega sangat pun, tapi kira okay lah tu, dapat pergi final kan? Hehe.. bangga nie!!

Aktiviti untuk esok plak, pagi2 lagi kelas kul 8.30 terus ade newscasting. Perghhhh... nervous kot!!! Carry mark 20% untuk newscasting nie.Risau jugak kot2 tergagap-gagap or terketar-ketar kat depan camera esok, huhu..:p Tapi, diharap semuanya berjalan dengan lancar, Aminn.. Lepas newcasting esok i nak kena submit group assignment entrepreneurship (ETR). I kena wat operation plan, boleh tahan susah jugak lah.. Tapi, bagi korang yang dah pandai & tahu tu, mesti senangkan?? Untunglar orang pandai...LOLS!!

Pagi-pagi selasa, i dah ade presentation group untuk marketing. Yang nie pun satu hal, x prepare ape-ape lagi. Sangat teruk kan i nie?? Relax, perangai meen memang macam nie lah kan?? huhu...:))

Hari rabu plak, ade 2 midterm!! dan 2,2 paper xstudy lagi.. Biler entah nak start study nie. Memang dah tempah masalah nie. Pagi ade paper Comm Research & sebelah petang plak, ade paper Event Managment. Setiap subject tu ade 5 chapter yang nak kena baca. Jadi, kalo kali 2, jadi 10 chapter lah kan?? Gila ar nak habiskan 10 chap dalam masa 2,3 hari ini.. Agak2, boleh kew?? Boleh kew x, memang nak kena buat boleh jew. Xkan xnak study kot?? Huhhhh... *sighhhh*

Khamis relax sket kot!! Sbb kul 2.30 sampai 5.30 jew ade kelas, hehe..:) Kalo tiba jew hari khamis mesti gumbiraa habis lar!!! Sebab dapat bangun lewat, haha.. Tapi, khamis nie i kena submit assingment FLASH yang 2 minggu lepas. Part tu yang i xsuke sket... i dah buat half way assingment tu, tapi macam ape entah?? Rasanya dah bleh redo balik assingment tu..=p

Okay, kini tibalah hari pengakhiran untuk minggu yang sibuk!! Pukul 11 pagi i & my classmate akan ke RUMAH JALINAN KASIH dekat Simpang Ampat, Alor Gajah.. Rumah yang menempatkan anak-anak yatim. Kami akan membuat kerja amal & melayan adik2 dekat situ sehingga pukul 6.30 petang.

Selepas pukul 6.30 petang hari jumaat tu, i rasa akan terlepas separuh beban untuk semester ini. Minggu depannya pulak, i & my groupmmate akan start shooting untuk dokumentari kitorang pasal penarik beca. Bunyi macam boring giler kan? Tapi nak buat macam mana, dah lec i suh kitaorang wat tajuk tu, sabar jew lah..=O

P/S: Ya allah, ya tuhan ku, kau permudahkanah segala urusanku, aminnn...

3 comments: