Sunday, April 10, 2011

Majlis Sepetang Bersama Media

Semalam dalam pukul 11.30 pagi, kami semua bertolak ke Avillion Legacy Melaka. Klik link nie, http://www.malacca.ws/legacy/location.htm. kalau berminat nak pergi situ jugak!! Okay, sambung citer balik..:)) Sejam kemudian kami pun sampai kat hotel tu. Hah, nak taw kenapa i pergi sana?? Bukan nak pergi buat lawatan sekolah or  nak pergi check in pun, tapi  wakili kelas larrr. Setiap kelas diminta oleh KOMED http://komedatlendu.blogspot.com/  untuk menghantar 2 orang wakil dari kelas masing-masing ke "Majlis Sepetang Bersama Media".

So, i & ana mewakili kelas i untuk ke majlis itu. Biler sampai jew sana, kami semua kena daftar dulu untuk menentukan kedudukan meja. Setiap batch akan berada dalam sebuah meja yang sama. Batch i diletakkan pada meja nombor 9, iaitu meja belakang sekali dari barisan 1. Meja i paling meriah kot, sebab semua macam dah kenal & rapat each other! itu yang paling best!!

Majlis bermula dari pukul 2.45 dengan ucapan Rektor UiTM Melaka, Datuk Dr. Mizan b Hitam selepas tu bermulalah forum tentang "Peranan Media Dalam Menjana Transformasi Minda"  1 UiTM, 1 Media sampai lah ke pukul 4.00 petang. Selepas forum tu, tayangan montaj mengenai aktiviti yang berlaku di UiTM Melaka untuk semester ini.

Huh, setelah itu, tibalah masa yang ditunggu oleh kami, iaitu MAKANNNNNNNNNNNNNNNN!! Haha..:)) Mana xtunggu, dah brapa jam sampai dalam dewan tu xmakan-makan lagi! Mak aihhhh, kebuloq check! Sambil makan2 tu, ade lar persembahan dari kumpulan "Senctra". yang mengiburkan kami semua petang tu. Lepas persembahan & makan2, ade sidang media dalam setengah jam & bersurai lah majlis tu sampai pukul 6 petang. 

Pada pendapat i, majlis ilmu sebegini perlu diadakan setiap semester kot! Sebab ianya dapat membuka minda pelajar2 tentang dunia media yang sebenar setelah mereka menamatkan pengajian nanti. 

p/s: Nie ade beberapa keping gambar masa kat majlis tu! Sorry, gambar yang kurang berkualiti, sebab ak guna kamera hp jew! Camera ak, tinggal kat kg, nak bagi dia beranak kat sana, haha...:)) Btw, hp ak 2MP jew kot, xde hp canggih2 macam anda semua! Kesian kan??? *Okay, kalau kesian bank in kan duit utk i beli hp baru ya! Ahaa...

i & ana

dari kiri: zura@KJ, Sapes, Najmi, Ana, I, Azril, Zainal, Cheroi Chemara

dapat souvenir, yeahhh!!

itinerary majlis

sedap weiiii..:))

dessert yg sedap!!

hah, nie pinggan i lagi!! banyak giler ak makan kn??  haha..

tempat pemes utk snap pic, LOL!

4 comments:

  1. salam.

    terima kasih byk2 sebab sudi datang majlis yg dianjurkan KOMED. ini salah satu inisiatif yg kitorang buat untuk bawak students keluar dr kampus. dan event ni bukan sebab komed nak nama, tapi sebab we think its time untuk menghargai media. :) lately kan byk sgt event2 kampus kita(tak kira course) media cover....so sekadar makan2 yg x seberapa je yg mampu kitorg buat berdasarkn bajet yg ade :)

    thanx a lot!!! hope korang enjoyy haritu dan dapat manfaat :)

    ReplyDelete
  2. wasalam, hye YDP KOMED...:)

    welcome & thanks 4 the invitation..
    actually, i setuju dgn KOMED kerana menganjurkan majlis2 ilmu macam nie. Banyak input yg kami semua dapat melalui majlis sebegini.. Selain tu dapat merapatkan lagi hubungan antara media, lecturer, senior & junior kan?

    ReplyDelete
  3. thank you for coming. harap2 sgt semua terhibur. insyaAllah kami akan try buat event sebegini lagi ye ;) thank you!

    ReplyDelete
  4. welcome KOMED..:)
    Btw, tq 4 invitation & kami sgt enjoy kat majlis tu.. :))

    ReplyDelete