Friday, April 15, 2011

Nak Menagis Ke Nak Gelak?

Ahaa.... nak menangis kew nak gelak nie?? Okay 2,2 benda tu nak buat sekarang boleh x?? Haissshh.. apa plak yang xboleh kan?? Kalau itu yang kita rasakan?? Perghhhh... mula-mula i nak gelak tanpa sebab yang xmasuk akal @ logik! 

Lepas gelak & guling-guling sampai depan rumah, *hiperbola* baru i nak menangis! Boleh x nak buat macam tu? Haishhh... kenapa kesalahan bodoh yang xboleh dipakai oleh akal ini perlu terjadi lagi?? Ini bukannya kali pertama, tapi dah kali kedua @ kali ketiga dah. I rasa dah macam siaran kat ASRTO dah nie, asyik ulang cerita yang sama jew! 

Tolonglah buat siaran @ rancangan baru plak! Buka mata u, buka hati u, jangan biarkan benda nie terjadi lagi pada masa depan. Please??? I ingatkan hari ini i akan tersenyum sepanjang hari sebab last kelas & dapat nephew baru. Tapi, i xsangka plak yang kegembiraan itu hanya bersifat sementara. It was a "BAD, BAD, BAD NEWS" with a silly mistake.

Rasa macam nak gugur jantung, bila dapat tahu benda tu. Sedih + kecewa giler...:(( I xdapat bayangkan kalau i yang berada dekat tempat u sekarang. Perghhhhhhhhhhhh.. luluh hati I, speechless!! I xtahu apa lagi yang i perlu buat untuk memberi kesedaran pada u??? Nasihat macam mana lagi yang perlu i bebelkan dekat telinga u??? Kita sama-sama nak meningkat dewasa, perlu ade future plan dalam hidup.  Kita bukan lagi budak kecik yang hanya tahu pasal kartun  @ game saja.

Lepas nie, TOLONGlah jangan biarkan ianya terjadi lagi. Tiada siapa pun yang boleh menolong kita, melainkan diri kita sendiri. Buka mata, buka minda, masa masih panjang & ingat masa depan..............Jadikan ia sebagai pengajaran sepanjang hidup!!


We make living by what we get, we make a life by what we give. 
~WinstonChurchill~

2 comments: