Thursday, June 23, 2011

Nak Laju Pun Pandang-pandang!!

Assalamualaikum & dan apa khabar semua mok cik, mok cik dan pok cik, pok cik sekalian? Diharap semua nya sehat sejahtera & berada di dalam keadaan yang bersyukur kerana kita masih lagi bernyawa disaat ini. I rasa macam dah agak lama x update cerita2 merapu dekat sini kan? Hmmm... bukan xnak merapu, tapi xde mood nak menaip. "Padahal 20 jam asyik depan laptop...:))" Last week i balik JB, so bila dah sampai sana paling  malas lar nak update2 blog lar bagai. Sebab feelin2 dekat rumah mood die lain sket kan? Relax & tengok tv memangjang! Bleh hafal semua cerita. So, tunggu sampai sini dulu baru gatal jew jari nak update.

Hari ini adalah hari yang agak tragis untuk i & budak2 rumah sewa i nie. Nak tahu kenapa?? Huh, ketaq lutut cheq bila ingat balik pasal kejadian petang tadi. Tuhan jew tahu betapa panik nya ktorg! Tadi, lepas cerita Marimar i, Seha, Ana & Yan siap-siap keluar pergi post office dalam pukul 4.05 macam tu dengan kereta Faiz. Masa on the way nak pergi tu, Ana ada cakap, kenapa dengan kereta Faiz nie, macam ada yang xkena je? Ktorg senyap jew lar masa die cakap macam tu sebab ingat xde pape lar kan?

Sampai je bandar, Ana drop i dengan Yan dekat post office. Die & Seha pergi bus stop Alor Gajah , sebab Seha nak g beli tiket nak balik rumah esok. Masa ktorg kuar, dari post office tu diorang xsettle lagi. So, Yan  call Ana suh amek ktrog depan Cimb je lar, sebab dia nak transfer duit dekat akak dia. Baru je masukkan kad atm, ktorg dengar bunyi kuat! Ingatkan bunyi apakan, sekali i dengan Yan pandang rupa nya Ana excident!! Perghhh....i dengan Yan terus berlari dekat Ana, terus lupa nak amek duit semua. 

I dari jauh da nampak 2 orang budak laki dah terbaring, sorang tu melecet dekat lengan, dada & lutut. Siap terkoyak seluar dia sebelah kiri. Luka dia dekat siku agak dalam jgak lar, darah siap lenjun2 dekat jalan ngeri giler i tengok! Masa tu dah pening2 giler, i rasa macam nak menangis  pun ada bila tengok muka Ana,  && nak pengsan  pun ada jgak. Pergghhhhh.. sumpah panik & i plak lebih2 cuak!! I xtahu lar kalo i yang berada dekat tempat Ana. Rasanya terus collapse kot!!  I da rasa gerun nak drive pasnie..eee paling panik tadi!! Haha...:) Yang pembonceng motor tu xcedera mana2 pun, tapi kaki dia sebelah kiri kena tembok longkang. Die patah kaki kot, sebab memang xleh nak gerak langsung. Tunggu ambulance yang  angkut diorang. Kereta Faiz cuma  kemek dekat tayar depan sebelah pemandu & nasib baik Ana xde pape..

Lepas tunggu Faiz & budak2 nie datang, ktorg terus pergi buat report!  Giler unite, satu rumah sewa ikut g balai. Polis tu siap nganjing ktorg lagi.. "Katanya, nape xbawak satu kolej terus?? " Kalo bawak satu kolej kang penuh plak balai tu, encik oiii...:) Dalam masa sejam ktorg dalam balai  tu, ada 4 kes orang xcident. Giler kan?? Apa nak jadi lar dengan orang kita nie, semuanya nak bawak laju-laju. nak cepat-cepat. Nak g mana lar u'olls nie? Sanggup menggadai nyawa sendiri semata-mata nak sampai cepat. Kalau xmelibatkan nyawa orang lain xper jgak, ini tidak! Sebab kecuaian kita, orang lain yang jadi mangsa jgak.. *sigh

keadaan kereta Faiz

Muka Ana baru lepas buat report & settle semua benda

4 comments:

  1. Gilo... nasib sobah ikot kitorang tadi...

    ReplyDelete
  2. alar, par benda nk jd kn?? bdk tu yg salah..

    ReplyDelete
  3. xcident was nightmare 4 everyone, dear..:)

    ReplyDelete