Monday, June 13, 2011

Standard Orang Melayu

Assalamualaikum & selamat petang..:)) Buka mata jew pagi tadi, dengar budak rumah i bising2 kat ruang tamu. Ingatkan diorang menang loteri kew ape? Rupanya result MUET dah keluar hari ini. I orang yang  paling x amek tahu pasal MUET lepas exam hari tu, huhu..

Nas, excited jew suh i check result bila tengok i buka mata. Xsempat nak habiskan mimpi indah kot!!! Haishhhhh.. Nas nie potong stim betol lar. Xsempat peluk putera kita dalam mimpi taw, haha.. Ktorg check dengan hp je sebab masing2 tergolek atas tilam lagi, malas nak bangun capai laptop pepagi nie. Guna je hp senang sebab sentiasa dekat dengan tangan dan bantal busuk. Dalam lima minit jugak nak tunggu resutl tu, berdebar giler nak tunggu lima minit tu. Inilah kelebihan teknologikan? Xpayah nak susah2 macam zaman mak ayah kita dulu da, sebab semua keputusan boleh tahu melalui satu klick jew! Beruntungkan kita hidup zaman teknologi macam ni? Xpayah nak duduk "cokoh" depan rumah  semata-mata tunggu posmen  hantar result. Contoh paling ketara boleh nampak bila kita nak isi UPU masa nak masuk universiti. Semuanya online, xde da surat menyurat nie.

Berbalik kepada MUET, alhamdulilah sebab result ktorg okay. Alar, xpayah tanya dapat berapa kan? Uols boleh tekakan standard orang Melayu  macam ktorg nie dapat berapa. Apa-apa pun bersyukur sangat2, sebab lepas nie xpayah nak amek MUET lagi, hihihi....:))


dengan Kak Nas & Super Man  masa dekat Pavi jumaat lepas, hehe..

 ternak lemak ayam dekat Nando's dengan Soba


 kantoi g Pavi xckp dgn MR.S, haha..:)


p/s: COKOH adalah dialek Kelantan yang bermaksud bertinggung dalam bahasa Melayu..

2 comments:

  1. samala kita..tadi ngn roomate pon berdebar tunggu result MUET..:)

    ReplyDelete
  2. cuak jew dgn MUET nie, tp biler da lepas lega seluas2 alam rasa nyas..:)

    ReplyDelete