Thursday, August 11, 2011

Selamat Kembali HZ!

Petang tadi hujan renyai-renyai di bumi Lendu setelah seminggu lebih hujan mengilangkan diri. Dalam pukul 2 lebih lepas ak on9, check fesbuk semua, ak terlena sehingga ke pukul 4. Cuaca yang redup dan angin yang bertiup romantik menyebabkan ak terlena di ulik mimpi yang merapu-rapu ditilam yang tak empuk langsung di rumah sewa ini. Punya lar syok ak tidur sampai terbabas ke pukul 4! Padahal, ak dah set alarm nak bangun pukul 3.45, oh damn!

Entah kenapa ak tak larat sangat nak bagun tadi, menyebabkan ak mematikan alarm hp dan menyambung tidur sehingga ke pukul 4.Barangkali pagi tadi, pukul 8.30 ak dah bangun sebab terpaksa pergi ke meeting batch! Demmit!! Kalau xpergi kena penalti, lepas tu tolak 20% untuk event final project. Before ni, ak bukan pernah amek port pasal benda ni. Kalau tahu pun sekadar baca-baca info dekat fesbuk je. Lantak pi lar hangpa nak buat apa, sebab ak bukan komiti. Siapa tak suruh tak pilih ak jadi komiti dulu kan? *Haha.. tetiba macam tu pulak!  

Masa tengok jam pukul 4 tu, terbonjol sket lar bijik mata ak! Sebab, dalam kepala pikir ak dah lewat pergi kerja hari ini. Mampuih lar kena bebel dengan mak cik Ruby!! Mampuih lar ang meen, mampuih!! Tapi, ak tak perlu risau pun. Sebab masa ak OTW pergi kerja tu ak dah prepare jawapannya awal-awal bai.. Jawapannya simple dan padat, "saya ada test tadi dan baru habis kelas ni, itu yang lambat mak cik". Dandan pulak, ak ada kelas petang semester ni kan? Padahal hari ini, pukul 1 da habis kelas, hehe..:D *Sori mak cik!!

Apa yang ak merapu dekat atas tu bukan ada kaitan dengan tajuk entry ak pon. Ye dok?  Itu hanya sekadar imbas lalu sahaja. Tujuan sebenar enrty ini digarap dengan gigih kerana ak ingin mengalu-alukan kepulangan HZ! Mana lu menghilang bro? Da lama lu tak update blog lu, sampai gua tengok blog lu dah penuh dengan biawak cawat bersiwak picnic 7 keturunan dekat situ? Haishhh.. hilang tanpa khabar berita je retiss nie! 

Ak duk usha jugak blog dia setiap kali ak free. Tapi sayangnya, ak tengok last entry 14 May 2011 yang pasal AMARAN 18SX: TEKNIK BERSETUBUH tu! Abang besar, lu pi mana hah?  Pergi oversea eh? Ke lu pergi bertapa dekat Jelatek? Cerciter sikit? 

Dandan, hari selasa lepas 9 August 2011 si HZ or http://henryzackery.blogspot.com/ kembali update enrty pasal IKLAN GANGSTER BUKAN KL GANGSTER tu. Oh yeahh, abang besar sudah kembali!! Selamat kembali untuk berblogging k? Tak sabar menunggu entry baru dari anda! Dan terima kasih kerana sudi menjenguk blog kamek yang tak seberapa ini..:)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
nie SATU-SATUnya buku teks ak sem nie!


p/s: Tadi ak ada kuiz bahasa, soalannya macam gampang senang! Tapi, ak hampir nak meleleh air mata pikir jawapan dia. Soalanya, berikan maksud "practise make perfect" dalam bahasa melayu? Korang tahu apa ak nak jawab tadi, "latihan buat sempurna" kalau diterjemahkan secara kasarnya. Macam celaka, nasib baik ak tak terpedaya dengan google translate, haha..:) Jawapan sebenarnya, "Usaha tangga kejayaan" kan? Lepas ini, ak dah tak boleh ambil mudah dengan subjek ni, walaupun orang cakap cikai je, pejam mata pun boleh jawab apa? Kepala hangguk kau! Ni last semester ak, tak kan lah sebab benda macam ni ak nak sangkut kan? Malu wei, malu dekat cucu cicit ak nanti, weiii!!

4 comments:

  1. hye stop here and bace entry kat blog ni...nice!and keep it up.salam kenal :)

    ReplyDelete
  2. hai mira!! thanks 4 reading my blog yg ciput nie.
    salam kenal syg..:)

    ReplyDelete
  3. waaahhh... si comey meen ramsa mengalu-alukan HZ :) thankz meen :)

    sbnrnya sy pergi bertapa bersama malek, ajib, jai, dragon dan king di gunung ledang..hehe.. :)

    sentiasa berhubung ngan HZ insyaallah sy akan selalu membaca penulisan anda :)

    LASER KEYBOARD YANG SANGAT CANGGIH

    ReplyDelete
  4. alar jgn mcm tu, malu lar i, HZ..:) most welkem baca blog i lagi!

    untung lar HZ bleh pergi bertapa dengan diorang kan? nanti kalo nk pergi lagi, ajak i sekali taw..=p

    insyaallah, btw thanks HZ..:)

    ReplyDelete