Saturday, December 24, 2011

Melayan atau Melayang?

Haiii, selamat pagi! Selamat berhujung minggu semua. Dah sepuloh hari ak x update belog ini kan? Hurmm... adakah masa yang tidak mengizinkan atau ak je yang malas? Boleh dikatakan 2 perkara itu lah antara sebab ak dah berkurun x update. Oh, sebelum terlupa ak nak bagitau pasal yang ak interview hari sabtu lepas. Overall interview tu okay. Cuma ada 2 soalan ak memang kantoi x boleh jawab! Siot je, bila lecturer yang interview tu cakap pengetahuan am ak limited sangat! Perghh...berderau jugak darah ak bila die cakap macam tu! Malu seyhhh, ak rasa nak terjun keluar ikut tingkap time tu jgak!! Rasa nak sorok muka dalam laci meja pun ada jugak! Huhu.. Macam mana nak jadi journalist neyhh, kak meen oii! Pengetahuan am dan isu masa mesti selalu up-to-date.

Sekarang nie ak kat Johor, baru sampai pagi tadi, last entry ak yang lepas pun, ak post masa dekat sini jugak.  Dan ini mungkin saat-saat terakhir ak post entry masa dekat sini sebab 29hb nanti kak long ak akan berpindah ke Sandakan. So, lepas nie dah xde da nak datang ke sini dua minggu sekali. 

Argghhh... ak dah xde tempat lepak da pasnie. Xkan lar 2 minggu sekali ak nak pergi Sandakan kan? Hah, memang duit mak ak banyak kan, asyik nak kena sponsor tiket flight memanjangkan ntuk ak sekor nie? Lama-lama boleh bankrap lar mak ak!!! Dah lar bulan nie dah nak sampai satu ribu die melabur untuk ak dan adik. Sebab, next week ktorang nak pergi Universal Studio Singapore. Melabur buat pasport, lepas tu tiket masuk lagi, duit poket lagi! Memang keje ak nie menghabiskan duit aje! Kalau lepas nie, ak lupakan jasa mak ak, memang korang dah boleh sula ak ramai-ramai. Hahaha...:) Nauzubillah, mintak ampun mintak dijauh kan benda x elok macam tu! Xbau syurga lah kalau kita sebagai anak kalau melupakan jasa ibu bapa kita kelak! *sighhh....

Pagi nie ak nak cerita sket pasal cycle life ak! Ya, ak janji nak cakap sket je, sebab yang full version nya ak akan update bila ak dah xde modal sangat nak cakap dalam next entry tu. Hehehe... :) Macam mana eh nak start cerita pasal benda nie? Kang ak silap taip nanti, ada plak suara-suara jelmaan yang akan berteriak or memekik dekat telinga ak nanti.

 Nak diringkas cerita pasal ini, korang pernah x dengar lagu kumpulan Exist yang tajuk nya "Disana Menanti, Disini Menunggu" tu? Hah, ak rasa lagu tu memang lagu favourite ak lah dalam seminggu dua nie! Cuma lirik-lirik dia ak tukar lar sket! Mwahaha... dah lama ak xrasa feel macam tu! Then, bila timbul feel macam tu kan, ak rasa aneh pun ada jugak! Macam mana lah cerita ak nie macam ada kaitan dengan lagu tu? Memang rasa macam pfttttttt giler ar!  Sebab ak xtaw apa yang ak tengah buat time tu. Ak rasa blank giler seyhhh... Sumpah bukan senang nak buat satu decision yang akan boleh mengubah masa depan kita! Acehhhhh.. macam susah giler kan bunyi nya? Tapi sumpah, memang susah giler nak buat decision tu! Bila ak dah buat decision tu, ak harap itu adalah yang paling terbaik untuk ak nanti!

having a great meal with my ADIK at Kenny Rodgers Jusco Tebrau City. :)


No comments:

Post a Comment