Wednesday, December 14, 2011

Mengharap Kau Disini...

Ak rasa baru semalam ak duk cerita pasal journalism tu kan? Korang nak tahu, dalam pukul 8 lebih pagi tadi dan-dan Uitm kasik mesej chenta dekat cheq noh! Dia suh ak check student portal pasal interview untuk degree tu. Kau ada mesej tu??? Kalau ada jom kita sama-sama celebrate taw! Dan, kalau kau xde, kau mencarut je dalam hati k? Xpun, kau doa lar nanti, kau akan dapat mesej chenta macam tu jgak sooner or later! :)

Alhamdulilah, ak dapat jgak interview journalism tu taw! Perghhh.. terkinja-kinja gak ak masa tengok dalam student portal tu. Gembira lah kan, sebab ak di beri peluang untuk mencuba nasib pergi interview journalism tu. Then, saat-saat ak duk terkinja-kinja depan laptop pagi tadi tetiba lar kan, *tetiba je, ak ingat kau! Eh, macam mana ni? Macam mana apa? Ak ingat kau je lah. Hurmmmm... :( saat-saat macam tadi lah, ak mengharapkan kau ada dengan ak taw! I know, it's sound crazy and fucking bullshit, but  SERIOUS HELL i can't stop thinking of you! Shame on ME, booooooooooooooooooooo!!!

Okay, ak dah malas nak ulas panjang-panjang bab tu, kang ak pergi buat drama touching lagi dekat sini... Cukup, cukup, cukup! Ak nak sambung balik lah cerita pasal good news tu, xperlu lah ak spoiled kan mood ak sendiri malam ini. Interview tu hari sabtu nie, 17/12/11 bertempat d Uitm Machang, Kelantan. Lorhhh.. ak ingat kan dia buat dekat Melaka! Baru nak pergi jumpa kawan-kawan dekat sana. Melepas lar ini macam wooooooooo!! 

Kalau korang nak tahu, Uitm Machang tu dari rumah ak dekat je. Kalau ak kentut dekat rumah pun adik ak yang tengah belajar dekat situ pun boleh dengar. Yer lah, start semester nie plak hari-hari ak masuk situ sebab adik ak mengada-ngada macam anak raja mintak di hantarkan. Yang jadi supir nya siapa lagi dong kalau bukan ak! Mak ak suh duk rumah sewa dia xnak, kata nya dekat sangat. Mengada lah kamu nie ADIK! Ak ketuk jgak kepala kau, kang! Keh3..:)

Memandangkan interview tu hari sabtu ini, maka hari khamis malam jumaat tu ak akan bertolak dari johor ke kelantan lah. Sampai pagi jumaat, ada lar masa ak nak berehat kejap. Pastu, pagi-pagi sabtu lagi ak kena terpacak dekat sana. Feel dia mesti rasa macam nak pergi kelas BEL masa part 3. Kelas 8.30 sharp, hari isnin dengan pakai baju kurung kena terpacak dekat dewan kuliah depan HEP.  Kalau x, lec ak kunci pintu or xbagi sign attendence. KEJAM,KEJAM,KEJAM!! Dengan mata yang mengantuknya, air-cond yang sejuk giler memang ak dekat belakang curi-curi tidur je. Pastu, dan-dan kalau "boypren"' ak bangun awal or dia ade kelas ganti ke, nak pergi date awal pagi dia kasik ak sekeping mesej! Bila dapat mesej tu, terus semangat balik, ngantuk pun hilang time tu jgak! Siotttt kan ak???Hurmm... Cerita terhenti disitu! Enough!! Sabtu nie, nak xnak kena bangun awal lah nanti, xleh buat hal dengan interview nie! Masa depan ak nie!!! Apa-apa pun, korang tolong doa kan ak taw! Semoga ak lepas interview tu, nak sangat amek journ tu, Amin!!! 

Tapi kalau depa rasa cheq xlayak jadi journalist, lepas tu nak campak cheq dekat kos lain pun xde hal lar untuk degree nanti! Cheq kena terima dengan hati yang terbuka lar noh! Sebab semua tu dioarang yang atur kan. Dan lebih tahu dimana kemampuan kita kan? Btw, sebelum terlupa, cheq sekarang nie dekat Citin Hotel depan Pudu Sentral nie dengan kakak sulong cheq! Esok nak teman dia pergi presentation dekat UM, lepas settle keje dia kami akan bertolak balik Johor plak! Bz kan hidup cheq? Hah, pasal tu hang toksah duk cerita lar! Itu belum jadi journalist lagi tu... Haha.. :) Sempat lagi nak cakap pasal tu kan? Siottt je!! K, mata ak dah ngantuk nie, otak pun macam dah makin bingai jadi ak tidur dulu taw! Selamat malam.

No comments:

Post a Comment