Sunday, December 11, 2011

Sedarlah Wahai Perempuan!

Apa pendapat korang bila perempuan yang bergelar bini orang menggatal dengan lelaki lain? Kalau ak lar yang jadi suami perempuan tu sumpah ak rasa macam nak cincang 60 sampai lumat!!! Sampai hati KAU menipu diri sendiri, tipu laki KAU, tipu anak-anak KAU, tipu "boyfriend" KAU dan tipu semua orang lah senang cerita. Selalu ak tengok drama dalam tv je kisah-kisah macam ni. Tapi, xsangka plak benda ini terjadi dekat-dekat dengan ak. Omaigod! Omaigod! Omaigod!

Haha... masa 1st time ak dengar cerita nie, macam xpercaya pun ada jugak. Tapi, bila pikir balik, xkan benda macam nie pun kawan ak nak main-main kan? Kau gila? Benda sensitif macam ini xboleh main-main! Nanti dah kira FITNAH tu! Nauzubillah...

Okay, "DRAMA LIVE" ini berlaku sekitar tahun ini juga! Masih "HOT & SPICY" lagi nok, macam goreng pisang panas tuuu, hikhik.. Masa ak dengar kawan ak bercerita pasal nie tetiba ak rasa nak start kereta time tu jugak nak pergi lempang perempuan tu! Bagi dia sedar sket pasal status dia, tu hah! *Tetiba ak emo masa tu, sumpah xtipu!

Sampai hati KAU wahai perempuan tipu suami KAU, tipu anak-anak KAU, tipu "suami baru" KAU dan tipu orang disekeliling KAU kan? Hurmmm.. dunia akhir zaman betol! Yang paling xboleh terima sampai kau sanggup musnahkan hubungan orang lain semata-mata untuk kepuasan diri dan nafsu KAU kan? Xcukup lagi ke dengan apa yang suami KAU bagi sampai kan nak cari lelaki lain? Rasanya dah cukup lar tu, sebab dah ade dua orang anak da pun. 

Lupa nak tanya, ape perasaan KAU bila keluar date dengan "suami baru" KAU? Masa u'olss keluar pergi holiday sama-sama? Masa jalan petang-petang pergi pantai semua tu kan? Auwwwww.....!!! Paling ak nak tanya apa perasaan KAU, masa berpeluk n cium dengan "Boyfriend" KAU tu? Disgusting giler dengan perangai KAU!! Xpernah ke terdetik rasa bersalah walaupun sebesar zarah dalam hati KAU bila curang belakang suami KAU?

Entah apa lar yang sedang bermain di fikiran KAU kan masa tu? Ak xtahu lar nak describe macam mana perangai perempuan  SIAL macam KAU ni! Tapi bagi ak, KAU lah perempuan paling xbersyukur, paling jahanam pernah ak jumpa! Ak rasa "akak-akak" yang melepak dan kerja dekat belakang Lorong Haji Taib tu pun lagi mulia dari KAU kot! Sebab diorang dah sah-sah tahu status diorang kan???

Tapi sebelum terlambat, sedar lah diri tu! Apa status KAU bila keluar rumah dan jujurlah bila belakang suami KAU walaupun dia xnampak apa yang KAU buat belakang dia, dan walaupun dia duduk seribu batu jau dari KAU pun. Memang "Suami" KAU xnampak, tapi ALLAH still nampak apa yang KAU buat. Bertaubatlah sebelum terlambat, sementara masih ada diberi kesempatan nie! Bila seorang wanita berkahwin, maka syurga dah jadi bawah tapak kaki suami. Habis kalau dah sanggup buat benda terkutuk macam tu belakang suami macam mana? Xkan KAU xnak bau syurga kot??? Walwahuallam... & Nobody Perfect!!

P/S: Nantikan sambungan cerita nie dekat part 2! :)

No comments:

Post a Comment