Wednesday, December 19, 2012

Hampir Berakhir...

Salam petang semua nya..
 
Alhamdulilah, hari ini i masih lagi bernyawa dengan sempurna tanpa sebarang  bantuan alat pernafasan. Setelah beberapa hari menghadapi mingu-minggu yang sukar, akhirnya ia hampir berakhir. 
 
Masa minggu kritikal tu, setiap hari i berjaga sampai ke pagi, lepas tu terus pergi kelas, hantar kerja sekolah dan buat final test. Balik kelas, rehat kejap dalam sejam dua g kelas balik. Nak makan pun xsempat. Semester ini i rasa paling perit sejak dapat masuk UiTM. Sebelum ini xpernah i xtidur malam selama seminggu. Mata lebam xpayah nak cerita, tapi yang pasti memang macam Hantu Kak Limah dengan muka pergi kelas xsempat pakai celak pun. Hurmmmmm... :(
 
Dalam minggu-minggu semua orang tengah kritikal dan setereeees nie, ada segelintir lecturer yang meletup dan bising pasal kerja sekolah yang xmenepati kehendak. Perghhhh.. nak redo balik memang xsempat lar, sebab banyak lagi kerja sekolah yang beratur minta di siapkan.
 
 Dan, dan, dan semalam, ada kisah yang meninggalkan kesan mendalam sampai ke tulang hitam! satu kelas kena maki dengan lecturer pasal report yang dia cakap kami semua xikut rules as a journalism student. Okay, fine sentap giler. Sampai aku hampir menitis kan air mata seyhhh..   
 
Seriously, semalam juga kali pertama kami kena hentam dengan terukkkkkkkkkkkkkkkkkkk! Sampai semua orang give up dah nak buat final test. Tapi, kami telan segala kepahitan itu bersama-sama. Dan mengagahkan diri meneruskan final test.....
 
* mom, i need your hugs to cool me down... :(

No comments:

Post a Comment