Sunday, December 30, 2012

Sehari Sebelum 2013

Tinggal sehari saja lagi kita kan melangkah ke tahun baru. Jadi, bersediakah kita untuk meninggal segala pahit manis untuk tahun 2012? Eh, jap! Kita tinggalkan saja kenangan yang pahit itu, yang manis-manis kita bawa bersama ke tahun 2013. Betul x?

2013? Bermakna umur i akan meningkat ke 23 tahun, memang OMAIGOD larhhhhhh! Tapi walaupun umur i memang dah semakin meningkat, yang penting i  nampak muda kan?  Sebab ada lagi makcik2 yang cakap muka i macam umur 16 or 17! Wehhhh... muda sangat tu! hahaha... :p *terima kasih makcik walaupun dalam hati kekadang rasa tersentap sangat dan buat i berfikir, "aku nie nampak xmatured lagi ke?"

Sebenarnya i rasa nervous nie bila memikirkan pasal tahun 2013. Ahhhh.... entah kenapa sejak dari semalam selepas cakap dengan R.A rasa makin xkeruan, xdapat nak tidur semua. Pusing sana, pusing sini, hadap kiblat, xhadap kiblat yang datang dalam kotak minda hanya benda yang sama! Biar betik i dengan dia dah nak tukar status kan? Hahahahahaha....

Yang paling kelakar, bila mak tanya betul ni R.A boleh jaga Meen macam mak jaga? Dia boleh ke nak ikut kerenah Meen yang bermacam-macam ragam? Jawapan i senang je, mesti dia dah ready maa. Kalau x, xde lar dia berani nak datang rumah kita, heeeeeeeeeeee....

Dan ada juga beberapa teman rapat akan gelak dan xnak percaya bila aku cakap benda ni! Soalan yang selalu akan keluar dari mulut diorang adalah:

Si A: Weh, kau betul-betul ke main-main ni? Ni soal hidup dengan mati. Kau dah ready ke nak kena buat kerja rumah dan jadi wife orang?
Meen: Mesti lah aku dah ready! Pasal kerja rumah tu, setiap hari aku practice dekat rumah aku. So, aku xdelah nak risau. Bab masak je aku awkward sket, hahaha... ;)

Si B: Meen, are sure he's gonna be your partner for the rest of your life?
Meen: Of, course! I'm so sure, girl!

Si C: Next year u baru 23 tahun? U xrasa muda sangat ke? Betul dah habis enjoy dengan kawan-kawan u? Dah xnak pergi konsert dengan diorang?
Meen: Habis i nak tunggu umur berapa nak habis enjoy? Bila dah kawen, i enjoy lar dengan R.A. hahahaha.... :p

Setelah berapa ratus kali, beribu kali, berjuta kali fikir pasal benda ni, jawapan nya sama. I rasa, i'm ready for my big day, in shaaa Alllah. Ameen...*Tergedik2 dah nie, auwwwwwwwwwwwwwwww.... :)

Kawen Muda?


3 comments:

  1. jom join :)
    http://diyasesame.blogspot.com/2012/12/segmen-free-gifs-from-diya-sesame.html

    ReplyDelete
  2. nak kahwin ke ? OMG! nak jadi flower girl :D


    oh, selamat tahun baru ^^

    ReplyDelete
  3. insyaallah kalau ade jodoh dan xde aral melintang. aimi nak jadi flower girl boleh3... :)*nanti warna tema nya akan di beritahu kemudian. hehe..

    btw, selamat tahun baru jugak.

    ReplyDelete