Sunday, January 27, 2013

Makan angin di Cameron Highlands

Assalamualaikum my lovely readers & haters... 

Setelah blog hampir nak berkulat dan berjelaga, hari ini baru i nak update. Hehehe... Nampak sangat i bukan seorang "blogger" yang x konsistent kan? Orang lain 4,5 kali sehari update blog, macam update status Twiiter pun ada. Rajin betul menaip kan? Memang i tabik lar dekat u guys semua... :p

Masa Maulidur Rasul hari tu, i pergi amek angin dekat Cameron Highland dengan Kak Ngah & family. Setelah 3 jam berada atas kereta, sampai rasa semut-semut dekat bontot baru lah kami sampai ke destinasi yang dituju. Sampai2 je dekat sana hujan plak dah. Haishhh.. spoiled betul. Paling xdapat merasa pergi petik teh dekat ladang. 

Tapi xper, sebab dapat pergi ladang sayur-sayuran, buah strawberry, bunga dan kaktus semua. Itu dah kira okay lar. I pergi Cameron nie balik hari je. Sebab esoknya akak dan abang ipar i mengajar. So, xdapatlah nak feeling2 sejuk bila malam menjelma. Hahaha... 

Dekat sini terdapat banyak jenis penginapan yang ditawarkan. Bermula dari hotel bajet serendah RM90 semalam sehingga ke penginapan mewah. So, korang boleh pilih mana-mana hotel atau resort yang korang suka. Ingat, pilih lar tempat tidur korang mengikut bajet dan keselesan anda. :)

 *AMARAN: Jangan bawak adik2 @ anak buah lalu depan kedai  yg jual ole2! Kalau x habis ar kena pauuuu..
Kiosk yg jual macam2 produk berasaskan  strawberry & teh
speechless bila tgk ini! *yummmy!
Atas pokok strawberry, bawah tu paisley garden
Bunga ros ke Ros Az....? :)
Sekuntum mawar merah & cik meen!
Kalau lah rumah i ada taman bunga macam ni kan best?

Geram nak lompat nak merasa anggur nie!
belakang penuh salad fresh
me & adam ramsa *gigi kami nak sama
Ilham dgn gaya nakal dia
Strawberry with white cream + ice cream is so yummmmy!
Salad fresh dari ladang! Giler boleh petik s'diri
Buah limau besaq! Buah dekat tgn anak buah i pegang tu , buah Markisar. Acai yg jual tu cakap buah epal,  Cameron
Ini pun buah Markisa jgak, tapi kaler purple
Buah kering dan jus buah buahan
Anak bauh i, Ilham Ramsa dgn limau besaq dia
*Next time nak kena pergi lagi neyhhh... sebab nak feeling2 sejuk lagi.  :p

No comments:

Post a Comment