Thursday, January 3, 2013

Sentiasa Di Sisimu - (PKNS Di Sisimu 2012 Contest)

Tengah-tengah syok bermuka buku, ada classmate untuk kelas German tegur i dekat chat box fb. Then, dia tanya buat apa semua kan? Kami chat kejap, tetiba dia hantar link dekat i. Benda first yang muncul dalam fikiran, ahhhhh.... ni mesti dia nak suh aku tengok video German dia dekat youtube. Maklumlah dia budak broadcasting kan? Dan kami plak budak journalism, confirm lar segala jenis video yang depa semua buat, akan di upload dalam youtube. *Dalam hati jeles je, sebab kami xreti nak buat video yang gempak2 macam depa semua. :( Kami pandai tulis report news jew, hahaha...

Lepas dia sent link tu, terus i buka. Sangakaan i meleset, sebab ingatkan video German yang depa upload, rupanya depa upload video "PKNS Di Sisimu 2012 Contest" .

Jalan cerita, shooting dan edditing, semuanya menggunakan keringat depa sendiri. Kerja hang pa semua  memang terbaik lar. Bukan senang nak buat video macam nie walaupun ia ambil masa 2,3 minit. I tahu betapa perit nya buat video. *Sebab tu i xambil broadcast untuk Degree, hahaha....

p/s: Good luck guys! Keep it work! Kami dari journalism akan sentiasa support video kawan-kawan. :))

No comments:

Post a Comment